Ventiláció, szellőztetés, friss levegő biztosítás

 

A legegyszerűbb rendszer a természetes szellőztetés, nyitott ablakon keresztül. Ebben az esetben a külső és belső hőmérsékletek különbsége okozza a természetes huzatot a helyiségben. Ha gépi elszívás alkalmazunk a friss levegő az ablakokon vagy légbevezetőkön keresztül érkezik a helyiségbe. Az elszívást egy ventilátor végzi. Az elszívott levegő állandó és kontrollált, független a külső hőmérséklettől és a szélviszonyoktól.

Gyakori Problémák

Beszívó nyílás hiánya: Az elszívott rendszereknél minden esetben biztosítanunk kell az elszívott levegő pótlásának lehetőségét. Ennek hiányában kialakulhat vákuum hatás amely miatt nem kívánatos helyekről is visszaszívhat rendszerünk, pl. kéményből.

Hőveszteség: A kiszívott levegő hőjét legtöbb esetben nem hasznosítják. Viszont ha hozzáadhatunk egy hőcserélő egységet a gépi elszívó és befúvó rendszerhez, ami kinyeri a hőt az elszívott levegőből és átadja a befújt levegőnek, energia takarítható meg, hiszen a befújt levegő előmelegített.

Nyomásesés: Gyakori probléma mely megelőzhető már a tervezéskor, nem túlzottan hosszú legcsatornákkal, kevés irány töréssel valamint minőségi csövekkel melyeknek belső felülete sima.

ventillacio1 ventillacio2 ventillacio3 

Munka folyamat lépésről lépésre

Igénylés: Vegye fel a kapcsolatot velünk és mondja el igényeit.

Időpont egyeztetés: Egyeztetünk egy pontos időpontot amikor ön részletesen el tudja mondani hogy mire van szüksége.

Felmérés: Miután tisztában vagyunk, hogy ön mit szeretne, szakembereink elvégzik a megfelelő felméréseket ami alapján a tervezés folyik majd.

Tervezés: A felmérések és az ön igényei alapján készítünk tervet. Ezt a tervet addig finomítjuk míg teljesen megfelel az ön elvárásainak.

Árajánlattétel: Amint elkészülünk a tervezéssel, egy részletes árajánlatot adunk át önnek. Az árajánlat alapján dönthet a munkálatok elkezdéséről vagy az esetleges újratervezésről.

Kivitelezés: A szellőztető nyilásokat úgy alkítjuk ki, hogy ez minden szempontból megfeleljenek az ügyfeleinknek. Legyen szó ipari vagy otthoni rendszerekről, hideg vagy meleg levegő biztosításáról, munkánk minőségi és tartós.

Árajánlatot kérek!